Şehrimize tekrar hoşgeldin Sun d´Or

Elda SASUN Dünya
5 Nisan 2023 Çarşamba

El Al İsrail havayollarına ait Sun d’Or'un ilk Türkiye uçuşu, 2023 yaz yeni uçuş hattı kapsamında 16 yıl sonra, 30 Mart sabahı ilk kez Tel Aviv - İstanbul olarak yapıldı.
Haftada dört sefer içeren rotanın başlaması, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yenilenmesi ve İsrailli yolcuların artan talebi ışığında mümkün oldu.
İlk uçuş, uçuş hizmeti amirleri, ikinci nesil El Al çalışanları Liat ve Jackie Elazar Kardeşler tarafından yönetildi. Kardeşlerin babaları, merhum Avraham, 1978-80'de İstanbul'da El Al istasyonunun müdürüydü. 1980'de görevini yaparken, havalimanından ayrıldığı sırada aracına ateş eden teröristler tarafından öldürüldü. Sun d’Or bu uçuş için çocuklarının görev almasını seçti. Böylece, uçuşta yer alan Liat ile Jackie Elazar'a, babalarına ve ailelerine takdir ve saygıyla, uçuşta duygusal bir açıklamada bulundular. Jacky Elazar, uçakta yaptığı anonsta, “Değerli yolcularımız, bugün Sun d’Or'un İstanbul'a yapacağı ilk uçuşunda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Benim adım Jackie Elazar ve bu özel uçuşta servis amiriyim. Uçuş servis ekibinde benimle birlikte ablam Liat Elazar da bulunmakta. Bu bizim için heyecan verici bir uçuş. Babamız Avraham Elazar, İstanbul'da El Al istasyonunun müdürüydü ve 1980'de orada bir terör saldırısında hayatını kaybetti. Bu tarihi uçuşta yer almanın gururunu ve onurunu yaşıyor, İstanbul uçuş hattının yenilenmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Hepinize keyifli uçuşlar ve İstanbul'da keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz" açıklamasını yaptı. Uçakta görev alanların fularlarını ve koltuk başlarını süsleyen mavi nazar boncuğu motifleri yanı sıra Türkçe “hoşgeldiniz” yazısı da göze çarpan ince, dostane detaylar arasındaydı.

İstanbul Havalimanına inen uçak, sıcak bir tören ve çiçek buketleriyle karşılandı. Törene, ilk uçuşta İstanbul’a gelen Sun d’Or Havayolları CEO’su Gal Gershon ile İGA İstanbul Havalimanı CEO Danışmanı Melih Mengü katıldılar. Sun d’Or Havayolları, pazar, pazartesi, perşembe ve cuma günleri olmak üzere İstanbul Havalimanı’na haftada dört sefer düzenleyecek. 199 dolardan başlayarak satışa sunulan biletlerle uçuşlar, Sun d’Or/El Al’ın Business Class koltuklarının da bulunduğu uçaklarında gerçekleştirecek. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün