Netanyahu´nun Almanya gezisi güvenlik endişesiyle kısa sürecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü Berlin´e yaptığı resmi ziyareti, ´güvenlik endişesi´ gerekçesiyle planlanandan kısa tutma kararı aldı.

Dünya
16 Mart 2023 Perşembe

Netanyahu'nun Almanya gezisi, hükümetin yargı reformu planında olası bir uzlaşma ve terör örgütü Hizbullah'ın İsrail'e sızması olasılığı nedeniyle kısa kesildi.

İsrail’in kamu yayın kuruluşu KAN'a göre, Netanyahu'nun kararı, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı istişarelerin ardından verildi.

Netanyahu'nun başlangıçta çarşamba sabahı Berlin'e iki günlük ziyaret yapması planlanmıştı. Fakat Netanyahu’nun İsrail Meclisinde yapacağı görüşmeler nedeniyle Almanya gezisi 24 saatten daha az sürecek.

Netanyahu'nun Berlin'den ayrılmadan önce Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesi planlanıyor. Netanyahu ayrıca, Alman Yahudilerinin Holokost sırasında sınır dışı edildiği Grunewald İstasyonu'ndaki Platform 17 Anıtını da ziyaret edecek.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Scholz ve Steinmeier ile görüşmede, İsrail ve Almanya arasındaki özel ilişkilerin konuşulup, birçok alanda iş birliği yapılması planlandığını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün