Konserleri iptal edilen ´Antisemit´ Roger Waters yasal işlem başlattı

´Antisemit´ olduğu gerekçesiyle Almanya´daki konserleri iptal edilmeye başlayan Pink Floyd´un eski vokalisti Roger Waters, durumun anayasa ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek yasal işlem başlattı.

Dünya
16 Mart 2023 Perşembe

Waters’ın avukatlığını yapan şirket çarşamba günü yayınladığı açıklamada, ‘‘Waters’ın ifade özgürlüğünü savunmak için savaşacağız. Almanya turnesindeki Frankfurt konserinin iptal edilmesi anayasaya aykırıdır. Bu haksız iptal kararın kaldırılması için tüm adımları atacağız’’ ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Roger Waters'ın antisemit olduğu yönündeki iddialar da yalanlandı.

Almanya'nın Hessen eyaleti hükümeti ve Frankfurt şehrinin yargıcı şubat ayında, Roger Waters'ın 28 Mayıs'ta Frankfurt Festhalle'de yapılması planlanan konserini iptal edeceklerini açıklamıştı.

Frankfurt Belediyesi, kararın gerekçesinin sanatçının ‘ısrarla İsrail karşıtlığı yapmak’ olduğunu açıklamıştı. Bekediye, Waters'ın ‘dünyanın en geniş kapsamlı Yahudi düşmanlarından biri’ olarak kabul edildiğini de belirtmişti. Waters’ın 21 Mayıs'ta Münih'te yapılması planlanan bir konserin de iptal edilmesi bekleniyor.

İsrail'e karşı Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketinin bir destekçisi olan müzisyen, İsrail hükümeti ile Güney Afrika apartheid rejimi arasında çeşitli karşılaştırmalar da yapıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün