TikTok, antisemit içerikler nedeniyle 700 bin videoyu kaldırıyor

İsrail Meclisi´nin Göç ve Diaspora Komitesi Sözcüleri yaptığı açıklamada, Tiktok´un içerik moderatörlerinin yalnızca 2022´nin üçüncü çeyreğinde antisemit içerikler nedeniyle platformdan 688.579 videoyu kaldırmak zorunda kaldığını duyurdu.

Dünya
3 Mart 2023 Cuma

TikTok, 2022'nin üçüncü çeyreğinde dünyanın dört bir yanındaki çeşitli hükümetlerden içerik veya hesapları kaldırma veya sınırlama konusunda 2.713 talep aldı ve bu süre zarfında dünya çapında platforma yüklenen 110.954.663 videoyu kaldırdı. Bu da TikTok'a yüklenen tüm videoların yaklaşık %1'i anlamına geliyor.

TikTok, İsrail hükümetinin nefreti yaymaya çalışan içeriklerin kaldırılması talebi konusunda dünyanın önde gelen hükümetlerinden biri olduğunu açıkladı.

TikTok’a antisemit içerikler kaldırılmasın için İsrail tarafından 252 resmi talep sunuldu. Bu rakam, dünya çapında Tiktok'a yapılan toplam talebin %9,2'si oluyor. Almanya’dan 167, Birleşik Krallık’tan 71, Fransa’dan 27, ABD'den 13, Kanada'dan 5 başvuru yapıldı.

Dünya Siyonist Teşkilatı Başkanı Yaakov Hagoel, ‘‘Holokost'tan bu yana, antisemitizm artışı en fazla son on yılda yaşandı. Bugün, Google'a 'Yahudi' yazdığınızda, Yahudilere karşı kışkırtıcı antisemit web sitelerinin en iyi 10 sonucunu elde edersiniz. İnternet Yahudi karşıtı mesajlarla dolu. Yahudiler sokakta ve siber dünyada antisemitizme karşı savaşmalı’’ ifadelerini kullandı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün