Netanyahu´nun BAE´ye ziyareti 5. kez iptal

İsrail Başbakanı Netanyahu´nun BAE´ye yapacağı resmi ziyaret, İran´la bölgesel gerilimlere neden olacağı endişeleri nedeniyle iptal edildi.

Dünya
3 Mart 2023 Cuma

Netanyahu, Kasım 2022'de başbakan seçildiğinde, yurtdışında yapmak istediği ilk seyahatin BAE'ye olduğunu açıklamıştı. İsrail Başbakanlık Ofisi, aralık ayının sonunda, ocak ayının ikinci haftası yapılması planlanan gezinin detayları hakkında bilgi vermeye başlamıştı. 

Ancak İsrail, 3 Ocak'ta Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Tapınak Dağı ziyareti sonrasında BAE de dahil olmak üzere Arap dünyası tarafından eleştirilmişti. Ziyaretin ertelendiğini duyurulmuştu. Başbakanlık ofisi, seyahatin lojistik nedenlerle ertelendiğini, İsrail'deki gerginliğin artmasına ya da Ben Gvir'in eylemlerinin kınanmasına bağlı olmadığına dair güvence vermişti. 

ABD merkezli Axios haber sitesine konuşan İsrailli yetkililer, ‘‘Netanyahu, ziyaret için yeni bir tarih planlıyordu. Ancak BAE, Netayahu’nun ziyareti İbrahim Anlaşmaları ve ikili ilişkilere odaklanmak yerine, İran hakkında konuşmak için kullanacağından endişelendi’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün