İsrail´de protestolarda ses bombası kullanan polis memuruna soruşturma

İsrail Polis İç Soruşturma Departmanı (PIID), çarşamba günü hükümet karşıtı protestoculardan oluşan bir kalabalığa ses bombası atan polis memuru hakkında soruşturma başlattı.

Dünya
3 Mart 2023 Cuma

Adalet Bakanlığı'na bağlı olan PIID, memurun prosedürleri ihlal edip etmediğini belirlemek adına olayın video görüntülerini araştırıyor.

Soruşturmaya yanıt olarak, polisi denetleyen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "Ayaklanan anarşistleri sersemletici bombayla dağıtan polise tam destek veriyorum. Klimalı odalarında oturan PIID personelinin aksine, anarşistlerle uğraşmak zorunda olan polis memurunu destekliyorum’’ dedi.

Aşırı sağcı Otzma Yehudit Partisinin lideri Ben Gvir herhangi bir kanıt sunmasa da PIID'nin ‘siyasi bir motivasyonla’ hareket ederek soruşturma başlattığını öne sürdü.

İsrail Polis Teşkilatı Başkanı Kobi Shabtai yaptığı açıklamada, ‘‘Göstericilerle çıkan çatışmalarda çok sayıda polis memuru yaralandı. Polis, göstericiler huzuru bozmadığı sürece protestolara ve ifade özgürlüğüne izin vermeye devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün