Depremin ardından Or Yom´da ilk hafta

6 Şubat depreminin ardından, ilk 24 saat içinde TYT yönetiminin gayretleriyle İstanbul´a getirilen Antakya Yahudi Cemaati üyelerinin bir kısmı, geçtiğimiz hafta boyunca Or Yom´da misafir edildi.

Toplum
15 Şubat 2023 Çarşamba

Murat Ojalvo

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız, on ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi sonrasında Yahudi toplumu önderlerimizin hızlı ve seri bir şekilde bölgeye intikal etmelerinin ardından Antakya'da yaşayan cemaat mensubu büyüklerimizin arama ve kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Büyük yıkım yaşayan Antakya’da depremden kurtulan vatandaşlarımız trajik olayın üzerinden kısa bir zaman sonra, büyük özveri ve gayretlerle, pazartesi akşamı İstanbul’a, gece yarısından sonra Or Yom’a getirildiler. Kurum eş başkanları ve müdiremizin önceden bilgilendirilmeleri sayesinde Torel binamızdaki odalar kendilerine tahsis edilmek üzere hazırlandı. Kurumumuzdaki ilk sabahlarında müdiremizin girişimleriyle sağlık merkezinden doktor çağrılarak fiziki olarak muayeneleri yaptırıldı ve gerekli notları alındı. Eş başkanlarımız, müdiremiz ve çekirdek kadromuzun katılımıyla misafirlerimiz ile hem tanışma hem de ilk etapta acil ihtiyaçları için bir araya gelindi. Baş hemşiremiz, psikoloğumuz, fizyoterapistimiz, diyetisyenimiz ve sosyal hizmet uzmanlarımızın eşliğinde kendilerine hangi konularda destekler verebileceğimiz değerlendirildi. İhtiyaçları dinlenip talep ettikleri malzemeler acilen alındı. Yeni kıyafetlerinden pijamalarına, fön makinelerinden taraklarına kadar kendilerini evlerinde hissettirebilecek ne ihtiyaçları varsa derhal temin edildi. Kimlik bilgilerine ulaşamayan misafirlerimizin yeni kimlik edinmeleri için gerekli başvurular derhal yapıldı. Misafirlerimizin odalarında bir süre dinlenmelerinin ardından Hahambaşımız Rav İsak Haleva ve Rav Naftali Haleva'nin kendilerine moral ve destek ziyaretleri misafirlerimizi mutlu etti. Sinagogumuzda pansiyonerlerimizin de katılmasıyla hep beraber minha duası gerçekleştirildi. Yemekhanemizde ve dinlenme alanlarında pansiyonerlerimiz ve kurumumuza gelen eş, dost, akrabalar, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerimizin yoğun ziyaretleri ile misafirlerimiz moral bulmaya çalıştı.

Cuma akşamı ise kurumumuz çatısı altında Eş Başkanımız Ömür Hatem'in ev sahipliği ile cemaat başkanlarımız, yakın akrabaları ile birlikte misafirlerimizin onuruna bir akşam yemeği tertip edildi. Kurumumuzda misafir kalacakları süre boyunca kendilerinin her türlü ihtiyacı karşılanmaya, tıbbi olsun, psikolojik olsun bu zorlu günlerinde kendilerine destek olmaya devam edeceğiz.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün