İsrail Büyükelçisi Torunlar kurtarma ekiplerine teşekkür etti

Elda SASUN Dünya
14 Şubat 2023 Salı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 19 kişiyi enkazdan kurtaran İsrail ekiplerinin 13 Şubat Pazartesi günü İsrail’e dönüşlerinde Ben Gurion Havalimanında düzenlenen resmi töreninde Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, “İsrail'e çok teşekkür ederim” dedi.

Büyükelçi Torunlar, “Türkiye'nin güneyi 6 Şubat'ta son 100 yılın en büyük ulusal felaketi olan iki büyük depremle sarsıldı. 13,5 milyon insan etkilendi, 31 binden fazla kayıp var; 100 bine yakın kişi yaralandı. Ancak Türkiye'nin dostları sayesinde sahada arama kurtarma ekipleri tarafından çok sayıda kişi kurtarıldı. İsrail hükümeti, kurtarma yardım ekibini ilk yollayanlar arasındaydı.  Afet bölgesine gelerek hemen göreve başlayan herkesi selamlıyorum. 19 Türk'ü kurtardınız, ardından 24 saatten kısa bir sürede bir sahra hastanesi kurarak faaliyete geçtiniz” dedi.

Torunlar ayrıca, Türk halkıyla örnek bir dayanışma sergileyen çok çeşitli İsrailli sivil toplum ve STK gruplarına da övgüde bulundu.

 

Karşılama töreninde, İsrail Başbakanı Netanyahu ise, dönen kurtarma ekibinden oluşan kalabalığa, “19 kişinin dünyasını kurtardınız… İsrail ulusu çalışmalarınızı büyük bir gururla takip etti. İsrail Devleti'ne şeref getirdiniz.

Sizi günün her saati soğukta, zorlu koşullarda çalışırken gördük. Ayrıca tüm dünyaya İsrail Devleti'nin iyi ve gerçek yüzünü gösterdiniz: dünyanın neresinde olursa olsun insanlara en inanılmaz koşullarda yardım etmek için yüce bir güç ve adanmışlıkla çalışan dev bir ruha sahip küçük bir devlet” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün