İsrailli havayolları şirketi tekrar İstanbul´da

Elda SASUN Dünya
22 Şubat 2023 Çarşamba

El Al Grubuna ait Sun Dor, IMTM Turizm Konferansı kapsamında düzenlenen bir törenle İstanbul uçuş hattının açılışını resmen duyurdu.

Tel Aviv’den İstanbul’a ilk uçuşun 30 Mart'ta gerçekleşmesi bekleniyor. Bilet satış fiyatlarının başlangıçta 199 dolar olacağı belirtildi.

Geçen hafta depremden etkilenen bölgeye özel bir yardım uçuşu gönderen Sun Dor uzun bir aradan sonra, 2023 yazı için Türkiye uçuşlarının yeniden başlayacağını duyurdu. Uçuşların yenilenmesi, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin ilerlemesi, iki ülke arasındaki uçuşların düzenlenmesi ve İsrail kamuoyunun artan talebi ışığında mümkün oldu.

Törende bulunan Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, “Türkiye'nin başına gelen ağır felaket döneminde, böyle bir hattın hizmete açılması iki ülke arasındaki ortaklığın ve ilişkilerin güçlenmesidir” dedi. 

Büyükelçi Torunlar, "Ülkemizdeki afet bölgesinde çok sayıda kişinin hayatını kurtaran İsrail kurtarma misyonunu karşılamak üzere İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından davet edildim. İsrail Devleti'ne ve katılan tüm yardım ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum.  

İstanbul’a hiçbir İsrail şirketinin inmediği 16 yılın ardından ilk uçmaya başlayan İsrail şirketi Sun Dor oldu. Bu hattın açılışını yapmaktan büyük heyecan duyuyorum. İsrail'den tüm Türkiye destinasyonlarına uçuş sayısının artırılmasına büyük ilgi var. Ayrıca İsrail turizmini seviyor ve İsrail'e giren Türk turizmini güçlendirmeyi umuyoruz" dedi.

Sun Dor, pazar, pazartesi, perşembe ve cuma günleri olmak üzere İstanbul'a haftada dört sefer gerçekleştirecek. İstanbul'a ilk uçuş 30 Mart 2023'te kalkacak ve seferler 27 Ekim’e kadar sürecek. 

Biletler, bagaj hariç ekonomi sınıfı biletin lansman fiyatının açıklandığı 14 Şubat’ta satışa çıkmaya başladı. 199 dolardan satılan biletlerle uçuşlar, Sun Dor/El Al'ın business class koltukları da bulunan uçaklarında gerçekleştirecek. Ekonomi sınıfında bilet alan yolculara bu koltuklar tercihli koltuk hizmeti olarak ek ücret karşılığında sunulacak. 

İsrail Turizm Bakanı Haim Katz, uçuşları memnuniyetle karşılayarak, "Öncelikle İsrail hükümeti ve kendi adıma, Türkiye'yi vuran ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği korkunç felaket için en içten başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum. Kalbimiz ve dualarımız Türk liderliği ve halkıyla birlikte. İsrail hava yolları Sun Dor'un El Al'dan Türkiye'ye direkt uçuşlarının açılması gibi tarihi bir olayı memnuniyetle karşılıyorum. Uzun zamandır bu anı bekliyorduk ve işte geldi. Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki bağlar güçlü. Bu nedenle direkt uçuşların ekonomik iş birliğini artıracağına ve her iki yöndeki turist sayısını artıracağına eminim. Türk hükümeti ile her düzeyde iş birliği yapmaya ve ihtiyaç duyulacak her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.
El Al CEO'su Dina Ben Tal Gnansia, "Hepimiz Türk halkına başsağlığı diliyoruz ve ilk seferi afet bölgesine gönderdiğimiz için gurur duyuyoruz.  Komşu ülkeleriz ve birçok ortak yönümüz var, umarım Türkiye içinde daha fazla hatlara yayılacağız ve halklar ile ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün