Gianni Infantino: “Pele´nin adı her ülkede bir stadyuma verilecek”

FIFA Başkanı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsane futbolcu Pele´nin adını dünyadaki tüm ülkelerdeki bir stadyuma vermek istediklerini açıkladı.

Spor
4 Ocak 2023 Çarşamba

Pele'nin cenazesi, Pazartesi günü erken saatlerde Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesinden yaklaşık 430 bin nüfuslu Santos'a havai fişekler eşliğinde ulaştı. 

Brezilyalı futbol efsanesi Pele 82 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro ülkede üç günlük yas ilan etti.

Pele ismiyle tanınan ve futbol tarihinde olağanüstü başarılara imza atan futbolcu Edson Arantes do Nascimento, 29 Aralık'ta Sao Paulo'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Gerçek adı Edson Arantes do Nascimento  olan ve dünya çapında Pele olarak tanınan eski efsane futbolcu 23 Ekim 1940 yılında Brezilya'da dünyaya geldi.  Çocukluk yaşlarında  boyacılığı-parlatıcılığı yaparken Brezilya ekibi Santos FC'nın altyapı takımlarının dikkatini çekmesi üzerine dört yıl sonra A takımda futbola ilk adımlarını atmaya başladı.

Pele'yi keşfeden De Brito, Santos yöneticilerine transferden önce "Bu çocuk bir gün dünyanın en iyi futbolcusu olacak" diyerek Pele'nin geleceğini tahmin etmişti.

Santos FC'de 1956’dan 1974'e kadar forma giyen efsane golcü Pele, Brezilya ekbinde çıktığı 638 maçta toplam 619 gol atmayı başardı. Santos'tan ayrıldıktan sonra 1975-1977 yılları arasında New York Cosmos takımına transfer olan efsane oyuncu burada çıktığı 56 maçta 31 gol buldu. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün