Novak Djokovic sınır dışı edilmeyi asla unutmayacak

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya´dan sınır dışı edilmesini asla unutmayacağını söyledi.

Spor
4 Ocak 2023 Çarşamba

Tenis dünyasının ünlü isimlerinden Novak Djokovic ocak ayında Avustralya’dan sınır dışı edilmesi ile sporseverleri şaşırtmıştı. Djokovic, COVID sürecinde aşı olmayı reddetmişti. Pandemi politikaları gereği Avustralya’ya aşısız giriş yapamayacak olan ünlü tenisçi COVID-19 aşısı yaptırmadığı halde yaptırmış gibi beyanda bulunduğu için Avustralya’dan sınır dışı edilmişti. Djokovic’in vizesi de üç yıllığına iptal edildi.

Novak Djokovic’in Avustralya’dan sınır dışı edilmesinin ardından Avustralya hükümeti korona aşısı olmayı reddedenlere karşı uyguladığı politikalarda hafifletmeye gitti. Böylece Djokovic’in Avustralya’ya giriş yasağı kasım ayında kaldırıldı. 

Novak Djokovic, ülkeye giriş yasağının kaldırılmasının ardından sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan 2023 Avustralya Açık’a katılmak için Avustralya’ya giriş yaptı. Avustralya’daki son turnuvaya katılamayan Djokovic 16-29 Ocak’ta gerçekleşecek Avustralya Açık’ta mücadele edecek.

Avustralya’ya giriş yasağının kaldırılmasının ardından ülkeye giriş yapan 35 yaşındaki tenisçi geçmişte sınır dışı edilmiş olmasının hayatı boyunca kendisi ile kalacağını şu sözlerle vurguladı: “O olayları unutamazsınız. Sana yapışan şeylerden biri ve sanırım hayatının geri kalanında da seninle kalıyor. Daha önce hiç yaşamadığım bir şeydi ve umarım bir daha asla yaşamam.”

21 kez Grand Slam şampiyonu olan, dokuz Avustralya Açık şampiyonluğu kazanan Djokovic Avustralya’nın kendisi için önemini anlatırken “Yaşadıklarım benim için değerli bir yaşam deneyimi. Devam etmeliyim. Avustralya'ya geri dönmek, bu ülke hakkında ve burada oynamak hakkında ne hissettiğimi anlatıyor. Avustralya'ya geri dönüp burada oynamak için gerçekten iznimi alacağımı umuyordum çünkü burası kariyerimde muazzam başarılar elde ettiğim bir ülke” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün