THY, Şampiyonlar Ligi uçağını havalandırdı

UEFA Şampiyonlar Ligi´nin sponsoru THY, dev organizasyon için özel olarak kaplanan uçağı, havalandırmaya başladı. İstanbul´daki 2023 finali için geri sayım başladı.

Spor
4 Ocak 2023 Çarşamba

Türk Hava Yolları (THY), UEFA Şampiyonlar Ligi için hazırladığı uçağını uçuşlara başlattı. Şampiyonlar Ligi'ne sponsor olan ilk havayolu şirketi olarak kayıtlara geçen THY, Şampiyonlar Ligi temasını taşıyan ve bu dev organizasyonun logosunu taşıyan uçağı 1 Ocak itibarıyla uçurmaya başladı.

THY, UEFA Şampiyonlar Ligi uçağı olarak bir Airbus A330 uçağını seçti. THY, geçen yıl UEFA ile dev bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. THY, yıllık 60 milyon dolar karşılığında UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğunu üstlendi. THY 2010’dan bu yana basketbolun da Avrupa'daki bir numaralı organizasyonu EuroLeague'in isim sponsorluğunu üstleniyor: Turkish Airlines EuroLeague...

THY Şampiyonlar Ligi uçağı ilk uçuşunu ise İstanbul'dan Fransa'nın başkenti Paris'e gerçekleştirdi. 

Sadece Avrupa'nın değil dünyanın da kulüpler düzeyinde en çok ilgi gören organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2023 finaline İstanbul ev sahipliği yapacak. Dev final, Atatürk Olimpiyat Stadında 10 Hizaran 2023 tarihinde oynanacak. Böylece 2005'ten sonra Şampiyonlar Ligi ikinci kez İstanbul'a gelmiş olacak.

Tüm dünyayı saran pandemi nedeniyle 2021’de Manchester City ile Chelsea arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan Portekiz'in Porto şehrine kaydırılmıştı. UEFA yönetimi, bunun karşılığında 2023 finalini, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldınömü şerefine de İstanbul'a verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün