Kanye West ile ortaklığını bitiren Adidas, antisemitizmle mücadele için savaşacak

Adidas, Kanye West ile ortaklığını bitirmesinin ardından antisemitizm ve nefretle mücadele etmek için İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) ile çalışacağını açıkladı.

Dünya
11 Kasım 2022 Cuma

Adidas Kuzey Amerika Başkanı Rupert Campbell perşembe günü ADL ile ortaklıklarını duyurdu. Campell, New York'ta düzenlenen yıllık ADL zirvesinde Yahudi cemaatine hitaben yaptığı konuşmada antisemitizme karşı konuştu.

Campbell, şirketin Batı'nın Yahudi karşıtı nefret söylemine yavaş yanıt verdiğini kabul ederken, “Sporda, Adidas'ta veya toplumda antisemitizm, ırkçılık veya nefrete yer yok. Eski ortağımız antisemit nefret söylemi değerlerimizi ihlal etti. Ortaklığı feshetmeye başlamak için harekete geçtik. Bu, ortaklığın karmaşıklığı göz önüne alındığından biraz zaman aldı ancak değerlerimiz ile yaşamaya kararlıyız. Bunu herkese açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Yahudi cemaati ile antisemitizme ve dünyanın her yerinde adaletsizlik ve ayrımcılığa maruz kalan tüm toplulukların yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

West ile ortaklık, Adidas'ın gelirinin önemli bir bölümünü oluşturuyordu. Şirket, diğer büyük şirketlerin ardından ünlü şarkıcıyla bağlarını kesti. Adidas’ın hisse senedi fiyatı da ortaklığın bitmesinin ardından çok büyük düşüş yaşadı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün