İran, tüm savunma kalkanlarını kırabilecek hipersonik füze geliştirdiğini iddia ediyor

İran Devrim Muhafızları havacılık biriminin komutanı General Amirali Hajizadeh perşembe günü yaptığı açıklamada, İran´ın tüm savunma sistemlerine karşı koyabilen hipersonik bir füze geliştirdiğini iddia etti.

Dünya
10 Kasım 2022 Perşembe

İran'ın Fars haber ajansına konuşan Hajizadeh, "Bu hipersonik füze, hava savunma kalkanlarına karşı koymak için geliştirildi. Tüm savunma sistemlerini yok edebilir ve bu füzeleri durdurabilecek bir sistemin geliştirilmesi 10 yıldan uzun sürecek’’ dedi.

Duyuru, İran'ın cumartesi günü Rusya'ya insansız hava aracı gönderdiğini kabul etmesinden sonra geldi. Washington Post 16 Ekim'de İran'ın Rusya'ya füze göndermeye hazırlandığını bildirdi, ancak Tahran haberi yalanladı.

Balistik füzelerin aksine, hipersonik füzeler atmosferde alçak bir yörüngede uçar ve potansiyel olarak hedeflere daha hızlı ulaşır. Ayrıca, nükleer silah taşıyabilen geleneksel balistik füzeler gibi, ses hızının beş katından hızlı uçabilir.

Hem İran hem de Rusya, ABD'nin Tahran ile dünya güçleri arasındaki 2015 nükleer anlaşmasından tek taraflı olarak çekilmesinin ardından İran ve Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana katı yaptırımların hedefi oldu.

İki ülke, ekonomilerini desteklemek için kilit alanlarda iş birliğini artırarak yaptırımlara yanıt verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün