İsrailliler Dünya Kupası sırasında Katar´a doğrudan uçuş yapabilecek

İsrail, 20 Kasım´da başlayacak Dünya Kupası için Ben Gurion Havalimanı´ndan Katar´a direkt uçuşları yapabilmek için FIFA ve Katar ile anlaşmaya vardı.

Dünya
11 Kasım 2022 Cuma

Anlaşma, İsrail ve Katar'ın diplomatik ilişkileri bulunmadığı için yapıldı. Görüşmelerin aylar sürdüğünü kaydeden İsrail eski Başbakanı Yair Lapid, başarılı çabalarından dolayı dışişleri, ulaştırma, kültür ve spor bakanlıkları ile Milli Güvenlik Kurulu'na teşekkür etti.

İsraillilerin Katar’a uçuşları yabancı bir havayolu şirketi tarafından gerçekleştirilecek ve İsrail'in güvenlik önlemlerine bağlı olacak. Hangi havayolunun kullanılacağı henüz açıklanmadı.

Ne Şin Bet Güvenlik Kurumu ne de İsrail Futbol Federasyonu, Katar'a seyahat eden İsrailliler için güvenlik düzenlemeleri hakkında yorum taleplerine yanıt vermedi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Bu anlaşma ile İsrailliler ve Filistinliler birlikte uçabilecek ve futbolun tadını birlikte çıkarabilecekler" dedi.

Turnuvanın Katar sözcüsü, "Bu anlaşma, FIFA'nın politikalarına ve herkesin maçlara katılma hakkı da dahil olmak üzere ev sahipliği gereksinimlerine saygı gösterme taahhüdümüzü gösteriyor. Aynı zamanda Filistinli bilet sahiplerinin ve medyanın direkt uçuşlarda kısıtlama olmaksızın seyahat edebilmeleri şartını da içeriyor, çünkü turnuvanın tadını çıkarmak için eşit haklara sahipler. Bu turnuva, Arap ve Müslüman dünyasının ilk Dünya Kupası ev sahipliği olması nedeniyle ekstra önem taşıyor’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün