AB: Rusya´nın Ukrayna´yı işgali çevrimiçi antisemitizmi körükledi

AB´nin hazırladığı bir rapora göre, COVID-19´un ardından Rusya´nın Ukrayna´yı işgalinde de Yahudilere karşı dezenformasyon ve nefret çevrimiçi olarak arttı.

Dünya
3 Kasım 2022 Perşembe

Viyana merkezli Temel Haklar Ajansı (FRA) Başkanı Michael O'Flaherty, “Pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı, toplumlarımızda ciddi bir sorun olmaya devam eden antisemitizmi daha da körükledi” dedi.

FRA, temmuz ayında derlediği yıllık raporunda, Avrupa çapındaki Yahudi topluluklarının Rus işgali ve pandemi bağlamında çevrimiçi nefret ve dezenformasyondan derin şekilde etkilendiğini belirtti.

Çarşamba günü, 25'ten fazla hükümet ve uluslararası kuruluştan temsilciler, Dünya Yahudi Kongresi'nin Antisemitizmle Mücadele Özel Elçileri ve Koordinatörleri Forumu'na katılmak üzere Prag'da bir araya geldi.

Toplantıya eş başkanlık eden Avrupa Komisyonu'nun Antisemitizmle Mücadele ve Yahudi Yaşamını Teşvik Koordinatörü Katharina von Schnurbein, “Çevrimiçi gördüğümüz nefretin orada kalmaması rahatsız edici. Dikkatimizi ve kaynaklarımızı nefretin yayılmasını engellemek için kullanmalıyız’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün