Antisemit film tanıtımı yapan NBA yıldızından nefretle mücadele için 1 milyon dolar bağış

NBA yıldızı Kyrie Irving, Brooklyn Nets ve İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) çarşamba akşamı ortak bir bildiri yayınladı.

Dünya
3 Kasım 2022 Perşembe

Açıklama, Irving’in sosyal medya hesabından Yahudi karşıtı bir film tanıtımı yaptığı için eleştiri yağmuruna tutulmasından sonra geldi.

Irving, nefret ve hoşgörüsüzlükle mücadele için 1 milyon dolar bağışta bulunma sözü verdi. 

Irving çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, “Her türlü nefret ve baskıya karşı çıkıyorum. Her gün marjinalleştirilen ve etkilenen toplulukların yanında duruyorum. Yaptığım paylaşımın Yahudi cemaati üzerindeki olumsuz etkisinin farkındayım ve sorumluluk alıyorum. Belgeselde anlatılan her şeyin doğru olduğuna ya da ahlakımı ve ilkelerimi yansıttığına inanmıyorum. Ben hayatın her alanından öğrenen bir insanım. Ailem ve ben hiçbir gruba, ırka veya dine zarar vermek istemedik’’ ifadelerini kullandı.

ADL CEO'su Jonathan Greenblatt, “Antisemitizmin tarihi seviyelere ulaştığı bir zamanda nefretle savaşmanın en iyi yolunun onunla doğrudan yüzleşmek ve aynı zamanda kalpleri ve zihinleri değiştirmek olduğunu biliyoruz. Bu ortaklıkla ADL, diyalog başlatmak ve anlayışı artırmak için Nets ve Kyrie ile birlikte çalışacak” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün