İsrail seçimlerinde oyların yüzde 62´si sayıldı, Netanyahu lider

İsrail´de son 4 yılda yapılan 5. seçimlerde sayılan oylara göre İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu seçimi kazanmış görünüyor.

Dünya
2 Kasım 2022 Çarşamba

Şu ana kadar 3 milyondan fazla oyun sayıldığı Merkez Seçim Komitesi'nde oy sayımı devam ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre, Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi’nin liderlik ettiği muhafazakâr sağ blok, 120 sandalyeli mecliste (Knesset) 61 ya da 62 sandalye kazanıyor. Bu sonuçlara göre Likud Partisi, parlamentodaki 31 sandalyesiyle seçimlerin birincisi. Netanyahu’nun rakibi mevcut Başbakan Yair Lapid’in partisi Yeş Atid ise 24 sandalye kazandı.

Kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Likud Partisi’nin seçim merkezinde destekçilerine seslenen Netanyahu, “Çok büyük bir zaferin eşiğindeyiz. İstikrarlı ve ulusal bir hükümet kurmak istiyoruz. Halk farklı bir yol istiyor, güvenlik istiyor. Güç istiyorlar, zayıflık değil. Diplomatik bilgelik istiyorlar’’ dedi. Sesi kısık olan Netanyahu’nun sözü sık sık destekçileri tarafından “İsrail’in kralı Bibi” tezahüratları ile kesildi.

Netanyahu’nun rakibi Lapid ise ülkede henüz hiçbir şeye karar verilmediğine dikkat çekti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün