ABD´li Yahudi gruplar ´Nazi´ Cadılar Bayramı kostümlerini kınadı

ABD´deki Yahudi gruplar, ülkelerinde antisemitizmle ilgili artan endişeler arasında Cadılar Bayramında Nazi kostümü giyen iki kişiyi kınadı.

Dünya
1 Kasım 2022 Salı

New York'ta bir adam Cadılar Bayramında Nazi kıyafetiyle bir bara girdi. Bar çalışanları ve müşteriler tarafından barı terk etmesi istenen adam videoya çekildi. Videoda müşterilerin adama "Senin neyin var?, git buradan" ifadeleri yer aldı.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL), olaydan son derece rahatsız olduğunu, bu kostümün Holokost'u önemsizleştirdiğini ve özellikle Yahudi karşıtı olayların arttığı bir dönemde zararlı olduğunu dile getirdi.

Wisconsin'de Adolf Hitler gibi giyinen bir kişi de tepki topladı. ABD’nin Antisemitizmi Durdurun platformu, söz konusu kostüme tepki gösterdi. Hitler kılığına giren kişi, ABD’nin sosyal medya hesaplarında ve platformlarında gündem oldu.

ABD Holokost Müzesi, “Nazi gibi giyinmek asla uygun değildir. Antisemit olaylar artmaya devam ederken, insanların bu kostümleri giyerek Nazileri yücelttiğine dair olaylar görmek son derece rahatsız edici" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün