ŞALOM 75 YAŞINDA

Toplum
26 Ekim 2022 Çarşamba

1947’nin Cumhuriyet Bayramı’nda, “A lo tuerto tuerto, a lo dereço dereço / Eğriye eğri, doğruya doğru” sloganı ile yayın hayatına başlayan Avram Leyon’un Şalom’u, bugün yüz kişiyi aşan gönüllü kadrosuyla 75. yaş gününü kutluyor.

Avram Leyon, kuruluşundan itibaren sözünü sakınmayan hem ülke gelişmelerine hem de cemaat meselelerine yer veren Şalom’u yıllarca büyük özveriyle yayınladı. Kendisine destek veren bir yazı ekibi olmasına rağmen Şalom’un neredeyse her şeyiyle ilgilen Avram Leyon, yaşı ve sağlığı elverdikçe gazeteyi çıkardı.

80’li yıllara gelindiğinde Şalom’un Avram Leyon’dan sonra da devam etmesi vizyonuna sahip bir grup, gazetenin Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın AŞ olarak yayınlanması için gereken cesur adımları attı.

Günümüzde hem Türk Yahudi toplumu hem de geniş toplum tarafından ilgiyle takip edilen Şalom, yüz kişiyi aşkın gönüllülerin oluşturduğu yazı kadrosu, dünyanın dört bir yanından takip edilen ekleri, İngilizce ve Ladino dilinde yayın yapan özel bölümleri, sosyal medya mecraları ile Türk Basın Tarihindeki özel yerini aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün