Mussolini hayranı La Russa´nın başkan olduğu İtalya Senatosu´nu Holokost Kurtulanı açtı

İtalya Senatosu´nu Mussolini döneminde Yahudi olduğu için ilkokuldan kovulan 92 yaşındaki senatör açtı. Mussolini hayranı Ignazio Benito La Russa Senato Başkanı seçildi.

Dünya
14 Ekim 2022 Cuma

İtalya Senatosu 13 Ekim’de düzenlenen oturumda başkanını seçti. Oturuma Senato’nun en yaşlı üyesi 92 yaşındaki Yahudi senatör Liliana Segre başkanlık etti. Liliana Segre, 2018 yılında İtalya Cumhurbaşkanı tarafından ömür boyu senatörlük koltuğuna atanan bir siyasetçi. Segre, 1938 yılında Yahudi olduğu için Mussolini hükümeti tarafından ilkokuldan atıldı ve ailesiyle birlikte toplama kampına gönderildi.

Segre, Holokost’tan kurtulmasının ardından faşizmin kalıntılarıyla mücadele etmek için sosyal girişimlere imza attı ve bu girişimleri nedeniyle ömür boyu senatörlük makamına layık görüldü.

Segre’nin kısa bir süre oturduğu Senato Başkanlığı koltuğunu devrettiği isim ise eylüldeki seçimleri büyük oy farkıyla kazanan İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nin kurucularından Mussolini hayranı sağcı Ignazio La Russa oldu. La Russa, Mussolini’nin heykellerini, anılarını koleksiyon olarak biriktiriyor, kendisine saygı duyduğunu belirtiyor, bütün İtalyanların “Mussolini’nin mirasçısı” olduğunu düşünüyor ve konuşmalarında faşist selamını kullanmaktan çekinmiyor.

92 yaşındaki Liliana Segre, La Russa’ya koltuğunu devretmeden önce yaptığı konuşmada Mussolini dönemini hatırlattı. Segre, “1938 yılında Yahudi olduğum için ilkokuldaki sıramdan kaldırılmış, sınıftan kovulmuştum. Şimdi İtalya Senatosu’nun en prestijli koltuğunda oturuyorum. Kader baş döndürücü bir şekilde garip” ifadelerini kullandı.

Liliana Segre

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün