Rusya´da seferberlik sonrası Nazi kitaplarının satışlarında artış

Rusya´nın 21 Eylül´de duyurduğu askeri seferberlik, ülke genelinde kitap satışlarını etkiledi. Seferberlik sonrası Nazi kategorisindeki kitapların popülaritesi arttı.

Dünya
13 Ekim 2022 Perşembe

Rus Kommersant gazetesine göre bu kategorideki tüm kitapların satışında artış yaşanıyor. 

Yayınevleri, Julia Boyd'un Nazi rejiminin yükselişini birinci elden anlatılara dayanan, ‘Üçüncü Reich'ta Yolcular: Gündelik İnsanların Gözüyle Faşizmin Yükselişi’ adlı kitabına artan bir talep olduğunu belirtti. 

Rus edebiyat eleştirmeni Galina Yuzefovich Kommersant'a verdiği demeçte, ‘‘Satışlar insanların ülkede olup bitenlere bir açıklama yapma ihtiyacından kaynaklanıyor. Çağdaş Rus medyası da kapsamlı ve makul bir açıklama getiremediği için insanlar edebiyata yöneliyor. İçinde yaşadığımız anı tartışan bir literatür henüz yazılmadı ve uzun bir süre de yazılmayacak" ifadelerini kullandı.

Nazi Almanyası ile ilgili kitap satışlarındaki artışın yanı sıra eczaneler, geçen yılın aynı dönemine göre anksiyete ilaçlarına olan talebin yüzde 30 oranında arttığını bildirdi. 

Sadece seferberlik ilanından sonraki hafta, bu tür ilaçları arayanların sayısı yüzde 35'ten yüzde 70'e çıktı. 

Stephen Edwards Hollywood´da ´Sendrom K´ belgeseliyle büyük yankı uyandıracak. Edwards belgeselin, Yahudileri kurtarmak için SS’leri sahte bir bulaşıcı hastalık olduğuna inandırarak uzak tutan, biri sahte kimlikle çalışan Yahudi olmak üzere üç doktorun hikâyesini anlattığı açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün