Kanye West´den, Twitter´da Yahudilere tehdit

Dünya
12 Ekim 2022 Çarşamba

Ünlü rapçi Kanye West, arkadaşına yolladığı, antisemit olarak nitelenen mesajların ardından sosyal medyada kısıtlanmasının suçlusunun Yahudiler olduğunu iddia etti. ‘Yahudi karşıtı’ olarak nitelendirilen paylaşımlar yapması üzerine Instagram hesabının kısıtlanmasından kısa bir süre sonra West, pazar günü yayınladığı bir tweet’te Yahudileri tehdit etti.

West iki yıl aradan sonra yayınladığı ilk tweet’te “Bu gece biraz uykum var ama uyandığımda Yahudilere karşı (Death Con 3) uygulayacağım. Komik olan şu ki ben aslında antisemit olamam çünkü siyahlar da aslında Yahudi’dir. Sizler benimle oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi karalamaya çalıştınız” diye yazdı.

Twitter daha sonra gönderiyi kurallarını ihlal ettiği için platformdan kaldırdı.

Kanye'nin yazdığı ‘Death con 3’ ifadesi, ABD ordusunun yükseltilmiş alarm durumu için kullanılan ‘DEFCON 3'ün yanlış kullanımı gibi görünüyor.

West ayrıca Instagram kısıtlaması hakkında Meta'nın Yahudi kurucusu Mark Zuckerberg'e karşı paylaşımda bulundu. West, ikisinin birlikte bir fotoğrafını paylaşarak, "Şuna bak Mark, beni Instagram’dan nasıl kovdun?" diye yazdı.

Artık Ye ismini kullanan West, 2020 ABD seçimlerinden bu yana Twitter'da paylaşımda bulunmamıştı. Puff Daddy veya Diddy olarak da bilinen hip-hop yıldızı Sean Combs ile bir tartışmanın ekran görüntülerini yayınladıktan sonra Instagram hesabının kısıtlanmasının ardından Twitter'a geri döndü.

West, mesajlarından birinde "Yahudi halkına beni kimsenin tehdit edemeyeceğini veya etkileyemeyeceğini göstermek için seni örnek alıyorum" yazdı. West, Instagram gönderisinde “İsa Yahudi’dir” başlığını kullandı.

Açıklama, ikilinin arasında West'in Paris defilesinde ‘White Lives Matter’ gömleği giymesi ile ilgili gündeme gelen tartışmanın bir parçasıydı. Tartışmalı slogan, Hakaretle Mücadele Birliği tarafından ‘beyaz üstünlükçü bir ifade’ olarak tanımlandı.

Mesajda West'in kimden bahsettiği belli olmasa da yorumlar Amerikan Yahudi Komitesi tarafından eleştiriye maruz kaldı.

Kanye West, bu hafta standartlarına göre bile dikkat çekici bir sözlü atışma serisi yaptı. Komite “Kanye'nin, özellikle de son zamanlarda sosyal medyada yer alan saldırgan antisemit yorumundaki sözlerin önemli olduğunu görmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada “Müzisyen olarak şöyle dursun, toplumsal konularda yorumcu olarak herhangi bir inanılırlığa sahip olmak istiyorsa, belki de işe Yahudi nefretini körüklemeden bir noktaya nasıl değinileceğini bulmakla başlayabilir” ifadeleri kullanıldı.

West geçtiğimiz hafta Fox News'den Tucker Carlson'a verdiği röportajda, Beyaz Saray'ın eski danışmanı Jared Kushner'ın ‘maddi kazanç’ için İsrail ile birkaç Arap ülkesi arasındaki İbrahim Anlaşmalarına aracılık ettiğini iddia etti.

West, her ikisi de Yahudi olan Kushner ve erkek kardeşi Josh'un ABD eski Başkanı Trump'ın koçu gibi davrandığını ve ‘kendilerini iş insanı olarak, görürken; kendisine ya da Trump'a deliymişler gibi bakmayı sevdiklerini’ iddia etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün