İsrailli Arap psikologdan antisemitizme karşı mücadele çağrısı

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle´nin (DW) Arapça yayınlarında Yahudi karşıtı suçlamalarla ilgili bir soruşturma yürüten İsrailli Arap psikolog Ahmed Mansour, ülkenin politikacılarını artan antisemitizme karşı mücadeleye çağırdı.

Dünya
30 Eylül 2022 Cuma

Ahmed Mansour, Deutschland haber ajansına çarşamba günü verdiği bir röportajda, "Almanya'daki tartışma kültüründen genellikle memnun değilim. Politikacıların ve toplumun aşırılıkçılara ve antisemitizme karşı daha fazla katılımını görmek istiyorum" dedi.

Mansour, Alman hükümetinin bu yılın başlarında kendisine Federal Liyakat Nişanı verme kararının ülkede kalma arzusunu güçlendirdiğini belirtti.

"Alman kamuoyunda dini aşırılık konusundaki bazı görüşlerim nedeniyle sert bir şekilde eleştirildim ancak bu nişanı almak büyük bir onurdu. Nişan, Almanya’ya alışmamda inanılmaz bir destek veriyor ve Almanya'da yaptığım iş konusunda beni cesaretlendiriyor" dedi.

Mansour, İsrail’de Tel Aviv Üniversitesi'nde aldığı eğitimin dini aşırılığa karşı görüşlerini pekiştirdiğini dile getirdi.

“O zamanlar Tel Aviv'deki üniversitede yaşadığım şey harikaydı öğrenciler arasında eleştirel düşünme teşvik edildi. Nesnel bir şekilde tartışmayı öğrendik. O zamanlar sahip olduğum dünya görüşü üniversitede okuduğum kitaplar sayesinde değişti’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün