İsrail Sağlık Bakanından yaralı Ukraynalı askerleri ziyaret

İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz perşembe günü, tıbbi bakım almak için İsrail´e gelen ağır yaralı Ukraynalı askerleri ziyaret etti.

Dünya
30 Eylül 2022 Cuma

İsrail Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın başlattığı tıbbi rehabilitasyon programı kapsamında Rusya'nın saldırısı sırasında ağır yaralanan toplam 20 Ukraynalı asker İsrail’de tedavi edilecek. İlk iki Ukraynalı ampute, protez ve rehabilitasyon da dahil olmak üzere özel tıbbi bakım almaya başladı.

Horowitz, İsrail'in Sheba Tıp Merkezi'ni ziyareti sırasında, “Elleri kesilmiş iki Ukraynalı asker olan Alexander ve Danilo ile tanıştım. Onlardan çok etkilendim. Yakında daha fazla yaralı alacağız. Ayrıca Ukrayna'dan kanserli çocukları da tedavi edeceğiz’’ dedi.

İsrail hükümeti, ülkenin rehabilitasyon konusunda uzmanlaşmış hastanelerinde yaralı Ukraynalıların tıbbi bakımını finanse etmek için Sağlık Bakanlığına milyonlarca dolar aktardığını belirtti.

İnsani yardım girişiminin duyurusu, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin İsrail'in Rus saldırılarına karşı savaşmak için Ukrayna’ya füzesavar sistemleri göndermediği için eleştirmesinden birkaç gün sonra geldi.  

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün