İtalya Yahudi Cemaati yeni ´faşist´ başbakan için endişeli değil

İtalya´da başbakan seçilen aşrı sağcı Giorgia Meloni´nin faşist bir partiye başkanlık etmesi dünya medyası tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Ancak İtalya Yahudi Cemaati bu durumdan endişeli gözükmüyor.

Dünya
29 Eylül 2022 Perşembe

The Jerusalem Post'a konuşan İtalya Yahudi Cemaatinden bir yetkili, ‘‘Meloni’nin seçilmesi dünya medyasının ve İsrail medyasının tasvir ettiği kadar dramatik değil’’ dedi.

İtalya Yahudi Cemaati yetkilileri Meloni’nin Fransız siyasetçi Marine Le Pen ile karşılaştırılamayacağını belirtti. Bir yetkili, Meloni'nin Yahudi toplumuyla ilişkisi olduğunu ve İsrail'e karşı çok olumlu yaklaştığını belirterek, "Tek sorun onun partisinin faşist olarak tanımlanan üyeleri olabilir" dedi.

Meloni, Yahudi liderlere partisi içinde başa çıkması gereken bir zorluk olduğunu bildiğini belirtti.

Roma Yahudi Cemaati eski başkanı ve Avrupa Yahudi Derneği'nin İtalya'daki mevcut temsilcisi Riccardo Pacifici, ‘‘Meloni, faşizme özlem duyan parti üyelerini bulacağına ve onları partiden uzaklaştıracağına dair bana söz verdi" dedi.

Yaklaşık on yıl önce gençlik bakanı olarak Yahudi cemaatini ziyaret eden İtalya Başbakanı, Hamas tarafından İsrail’e füze atıldığı zaman İsrail’e destek mesajı vermişti.

Meloni ayrıca İtalya’nın ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçti.

Riccardo Pacifici

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün