Auschwitz Kampı´nı ziyaret eden aktör Schwarzenegger´den ´nefreti sonlandırma´ çağrısı

´Terminatör´ filmi ile tanınan Kaliforniya eski Valisi Arnold Schwarzenegger, çarşamba günü Auschwitz Kampı´nı ziyaret ederek önyargı ve nefrete karşı mesaj verdi.

Dünya
29 Eylül 2022 Perşembe

Schwarzenegger, 3 yaşında iken Nazi doktoru Josef Mengele tarafından tıbbi deneylere tabi tutulan Holokost Kurtulanı bir kadınla sohbet etti.

Ölüm kampı alanını ziyaret ettikten sonra, eski bir sinagogda konuşan aktör, “Holokost bizim tekrar tekrar anlatmamız gereken bir hikâye” değerlendirmesinde bulundu.

Auschwitz Yahudi Merkezi Vakfı Başkanı Simon Bergson ile de bir araya gelen Schwarzenegger, “Önyargıyla birlikte savaşalım ve herkes için sonlandıralım” ifadelerini kullandı.

Bergson ise, “Arnold ve ben, bir nesil içinde nefretin tamamen yön değiştirebileceğinin canlı kanıtıyız” dedi. Aslen Avusturyalı olan Schwarzenegger, babası Gustav Schwarzenegger’in Nazi askeri olarak savaşa katıldığını açıklamıştı.

Schwarzenegger, sosyal medya üzerinden Ukrayna Savaşı’na ilişkin yayınladığı videoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, “Rus askerlerini kendi hırsı uğruna feda etmekle” suçlamış ve "Rus halkına yalan söylendiğini” belirtmişti.

Söz konusu videoda babası ile olan hatıralarına da ver veren Schwarzenegger, babasının 2. Dünya Savaşı sırasında Leningrad’da yaralandığını ve savaştan hem fiziksel hem duygusal olarak zarar gördüğünü dile getirmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün