Sefaradların İspanyol vatandaşlığı kazanmasına yardım eden Doreen Alhadeff ´e şövalyelik unvanı

İspanya´nın 2015 yasası uyarınca Sefarad Yahudilerine İspanyol vatandaşlığı verilen ilk kişi olan Doreen Alhadeff, dünyanın dört bir yanından Sefarad Yahudilerinin vatandaşlık almasına yardım ettiği için İspanya tarafından şövalye ilan edilecek.

Dünya
29 Eylül 2022 Perşembe

Seattle Times’ın haberine göre, 72 yaşındaki Alhadeff, önümüzdeki ay İspanya Kraliçesi Isabella'nın emriyle şövalye ilan edilecek.

Alhadeff, 2013 yılında, toplum için kültürel programlar ve etkinlikler sağlamayı amaçlayan, İspanyol veya Portekiz vatandaşlığı almak isteyenler için Seattle Sefarad Ağı'nı kurdu. Alhadeff'in kocası Joseph de Seattle Sefarad Ağı'nın yönetim kurulunda görev yapıyor.

Alhadeff, 2016 yılında İspanyol vatandaşlığını kazandığından beri, Yunanistan'dan Hong Kong'a kadar dünyanın dört bir yanındaki insanlara başvuru sürecinde rehberlik ediyor. Alhadeff, İspanyol Yahudi Cemaati Federasyonunun (FCJE) yanı sıra, Seattle Yahudi Cemaati üyelerinin İspanyol vatandaşlıklarını belgelemelerinde yardımcı oldu.

2015 yasasıyla İspanyol vatandaşlığı için başvuranların yalnızca dörtte biri, (153 binden kişiden 36 bini) bu hakkı kazandı. Benzer bir yasaya sahip olan Portekiz ise, 54 bin kişiye vatandaşlık verdi. Ancak bu yılın başlarında Rus oligark Roman Abramoviç’in Portekiz vatandaşlığına kabul süreciyle ilgili tartışmalar yaşandığından dolayı, vatandaşlığa uygunluk gereklilikleri daha katı hale geldi. Artık başvuru sahiplerinden ülkeye yapılan önceki ziyaretlerin kaydı veya mülk mirası gibi Portekiz ile etkili bir bağlantı talep ediliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün