´Auschwitz Kampı´ sweatshirtü giyen Capitol İsyancısına 75 gün hapis

ABD Kongre Binası Capitol Hill İsyanı sırasında “Auschwitz Kampı” yazılı sweatshirt giyen Virginialı bir adam, perşembe günü 75 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya
16 Eylül 2022 Cuma

57 yaşındaki Robert Keith Packer, video konferansla yapılan duruşmada kendisini mahkûm etmeden önce ABD Bölge Yargıcı Carl Nichols’a hitap etmeyi reddetti. Yargıç, cezayı açıklamadan önce Packer’ın sweatshirtündeki saldırgan mesaj hakkında yorum yaptı.

Yargıç, “Bana öyle geliyor ki Packer sweatshirtü bir sebepten dolayı giymiş. Bay Packer bize söylemediği için sebebin ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Packer’ın sweatshirtlü fotoğrafları 6 Ocak 2021’de Capitol’e yapılan saldırıdan sonra viral olmuştu. FBI ajanları ona neden ‘Auschwitz Kampı’ yazılı sweatshirtü giydiğini sorduğunda ise, ‘‘üşüyordum” demişti.

ABD Başsavcı Yardımcısı Mona Furst çarşamba günü, Packer’ın 6 Ocak’ta sweatshirtün altına, Adolf Hitler tarafından kurulan Nazi Partisi paramiliter örgütüne atıfta bulunan bir “SS” tişörtü giydiğini de açıkladı.

Packer’ın avukatı Stephen Brennwald, Packer’ın kıyafetlerinin “ciddi derecede saldırgan” olduğunu kabul etti, ancak bunu giyme özgürlüğüne sahip olduğu için bir ceza faktörü olmaması gerektiğini savundu.

Brennwald, Packer’ın kendini Nazi sempatizanı olarak görmediği ve bu şekilde lanse edilmekten rahatsız ve kızgın olduğunu da sözlerine ekledi.

Packer’ın kız kardeşi Kimberly Rice, yargıçtan hoşgörü isteyen bir mektup yazdı. Ağabeyinin sweatshirtünün “kötü olarak değerlendirilebileceğini” ancak “ifade özgürlüğünün” suç olmadığını belirtti.

Savcılar, 75 gün hapis cezasının ardından Packer için 36 ay denetimli serbestlik cezası önerdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün