BAE Dışişleri Bakanı tarihte ilk kez Holokost Müzesi Yad Vaşem´de

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid en-Nehyan, perşembe günü, bir ilk olarak İsrail´in ulusal Holokost Müzesi Yad Vaşem´i ziyaret etti.

Dünya
16 Eylül 2022 Cuma

Bin Zayid Yad Vaşem’i gezdikten sonra Anma Salonuna çelenk koydu. Ziyaret, İbrahim Anlaşmalarının imzalanmasından iki yıl sonra gerçekleşti. 

Bakan Zayid müzenin ziyaretçi defterine, "Bugün tarihin bize öğrettiği dersleri ve toplumumuzu inşa etmek için hoşgörüyle hareket etmenin üzerimizdeki büyük sorumluluğu hatırlatmak için buradayım. Gelecek nesiller için gerçek bir barış köprüsü inşa etmek için cesur bir adım atmalıyız” dedi.

Yad Vaşem Başkanı Dani Dayan ziyareti ‘önemli bir fırsat’ olarak nitelendirdi. Dayan, "Yad Vaşem'i ziyaret etmek, geçmişi, dini veya ırkı ne olursa olsun, hepimizin Holokost hakkında bilgi edinme ve antisemitizmle mücadele etme görevimiz olduğu mesajını veriyor" dedi.

Zayid müze ziyaretinin ardından İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi.

Lapid, "Kudüs'e hoş geldiniz. Bugün buraya yaptığınız tarihi ziyaret, milletlerimizin dostluğunda bir başka kilometre taşını işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Bin Zayid ayrıca İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog’un ziyaretçi defterini imzaladı ve BAE lideri Muhammed bin Zayid Al Nahyan tarafından kaleme alınmış bir mektup sundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün