İsrail, dünyanın en uygun fiyatlı internetiyle dijital yaşam kalitesinde 1. sırada

SurfShark´ın Dijital Yaşam Kalitesi Endeksine göre (DQL), 117 ülke arasında yapılan araştırmada, İsrail 2022 yılında Danimarka´yı iki yıllık birinciliğin ardından ikinci sıraya iterek lider oldu.

Dünya
15 Eylül 2022 Perşembe

İsrail uzun bir enflasyon dönemine ve artan fiyatlara rağmen ucuz mobil internet sırlamasında zirveye ulaştı.

İsrail'in mobil interneti dünyadaki en uygun fiyatlı internet olsa da, internet kalitesinde geçen seneye kıyasla 10 basamak düşerek 21. sırada yer aldı.

Araştırmaya göre Türkiye ise, en ucuz internet sıralamasında 55., internet kalitesinde 69. oldu.

Araştırmada, mevcut enflasyonla birlikte internete ihtiyaç duyan düşük gelirli ülkelerin, en zayıf internete sahip olduğu belirtildi. Bu ülkelerin internet satın alabilmesi için ise, en uzun süre çalışmak zorunda kaldığı ifade edildi.

İsrail Haberleşme Bakanlığı son zamanlarda ülke genelinde fiber internetin kullanılabilirliğini genişletmek için de çalışmalar yapıldığını açıkladı. Ancak fibere geçişin uzun vadede geniş bant internet maliyetini ucuzlatıp ucuzlatmayacağının belli olmadığı ifade edildi.

Surfshark Halkla İlişkiler Başkanı Gabriele Racaityte-Krasauske, "Araştırmamız milyonlarca insanın muzdarip olduğu ülkeler arasındaki dijital uçurumun tam resmini göstermeye çalışıyor" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün