Lufthansa, IHRA´nın antisemitizm tanımını benimseyen ilk havayolu oldu

Alman Lufthansa Havayolu Şirketi perşembe günü Uluslararası Holokost Anma İttifakının (IHRA) antisemitizm tanımını benimsediğini duyurdu.

Dünya
16 Eylül 2022 Cuma

Duyuru, Lufthansa'nın Washington DC'de ev sahipliği yaptığı özel bir etkinlikte gerçekleşti.

Almanya'daki Yahudi Yaşamı ve Antisemitizmle Mücadeleden sorumlu Federal Hükümet Komiseri Dr. Felix Klein, “Lufthansa'nın antisemitizmle mücadele konusundaki kararlılığını memnuniyetle karşılıyorum ve IHRA tanımını benimsemesinden özellikle memnunum. Uzun süredir bu tanımı ciddiye almaları ve faaliyetlerinde bir yönlendirme olarak kullanmaları için mümkün olduğunca çok sayıda işletme, dernek, spor kulübü ve diğer gruplar için kampanya yürütüyorum. Lufthansa tanımı benimsemesi dışında ayrıca personeli için antisemitizm ve ayrımcılık konusunda özel eğitim kursları başlattı. Bu önlemlerin antisemitizmle mücadele etmek için uygun ve etkili bir temel oluşturduğuna inanıyorum. Diğer Alman şirketleri Lufthansa örneğini takip ederse çok memnun olurum’’ ifadelerini kullandı.

Luftansa Havayolları, mayıs ayında kalabalık bir ultra-Ortodoks Yahudi grubu uçağa almayı reddetmesinin ardından uçuşlarında ayrımcılık ve antisemitizmle mücadele etme adına bir üst düzey yönetici pozisyonu oluşturma kararı almıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün