Rus arkeologlar: ´´Yahudi Hazar krallığının başkenti Atıl´ı ortaya çıkardık´´

Astrakhan Üniversitesi´ndeki Rus arkeologlar, Yahudi Hazar Krallığının kayıp başkentini ortaya çıkardıklarını iddia ettiler.

Dünya
8 Eylül 2022 Perşembe

Rusya'nın Astrakhan Üniversitesinden araştırmacılar, Hazarların kayıp başkentini bulduklarını iddia ettiler. Arkeologlar, bölgenin gerçekten de krallığın kayıp başkenti Atil olabileceğini düşündüren binlerce benzersiz eser keşfetti.

Arkeologlar, başta eski Yahudi tapınaklarının kalbinde bulunan menoraya benzeyen bir çizim olmak üzere, madeni paralar, çanak çömlekler ve yüzükler buldular.

Araştırmacılar ayrıca daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olacak yaklaşık 18 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde bir Orta Çağ kalesini ortaya çıkardı.

Astrakhan Valisi Igor Babushkin, Telegram’dan yaptığı paylaşımla antik kente yönelik araştırmaların 2023'te devam edeceğini açıkladı.

Hazar Krallığı, MS 7. ve 11. yüzyıllar arasında Avrasya bozkırlarına yayılan bir Türk krallığıydı. Topraklarının kuzeyde Volga ve Don nehirlerinden, güneyde Kafkas Dağlarına ve Kırım Yarımadasına, batıda Karadeniz'den doğuda Hazar Denizi'ne kadar uzandığına inanılıyor.

Bazı Müslüman ve Yahudi kaynaklarına göre, Hazarların bir kısmının Yahudiliği benimsediğine inanılıyor.

Bazıları Hazarları Aşkenaz Yahudilerinin ataları olarak görse de bu teori, dilbilim ve genetik çalışmalar bakımından Hazarlar ve Aşkenaz Yahudileri arasında bir bağlantı kuramadığı için bilim insanları ve hahamlar tarafından büyük bir şüpheyle karşılanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün