Yahudi liderlerden, Kraliçe II. Elizabeth´in vefatı için başsağlığı

İngiltere´nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth´in ölümünün ardından Yahudi liderler başsağlığı dileklerini iletti.

Dünya
9 Eylül 2022 Cuma

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, “Kraliçe Elizabeth tarihi bir şahsiyetti. Tarih yaşadı, tarih yazdı ve ölümüyle birlikte muhteşem, ilham verici bir miras bıraktı. Uzun ve önemli saltanatı boyunca dünya dramatik bir şekilde değişti. Kraliçe istikrarlı, sorumlu liderliğin bir simgesi ve ahlak, insanlık ve vatanseverliğin bir işareti olarak kaldı. Kraliçe, yaşamında ve halkına hizmetinde dürüstlük, görev ve eski gelenek ruhunu somutlaştırdı” ifadelerini kullandı.

İngiltere İspanyol ve Portekiz Sefarad Topluluğunun Kıdemli Hahamı Joseph Dweck, "Büyük Britanya'daki Yahudi cemaatinin üzerine büyük bir keder düştü. Her cumartesi Kraliçe Elizabeth'in güvenliği ve sağlığı için dua ederdik. Majesteleri ve Prens Charles ile bağlarımız güçlüydü. Onların din özgürlüğümüzü korumak ve antisemitizme karşı mücadele etmek için cemaatimize olan tutarlı destekleri çok yardımcı oldu. COVID-19 yayılmaya başlamadan kısa bir süre önce onları Buckingham Sarayı'nda ziyaret etme ayrıcalığına sahip oldum ve Yahudi cemaati ile yakın ilişkileri için teşekkür ettim. Majesteleri huzur içinde uyu" açıklamasında bulundu.

İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu, "Hiçbir kelime ulusumuzun kaybının boyutunu tam olarak tarif edemez. Majestelerinin bilgeliği, yardımseverliği ve göreve bağlılığı, topluluğumuz da dahil olmak üzere İngiliz vatandaşlara ilham kaynağı oldu’’ dedi.

Avrupa Yahudi Kongresi (EJC) Başkanı Ariel Muzicant, "Bu, yalnızca Birleşik Krallık'taki Yahudiler için değil, tüm Avrupa için çok üzücü bir gün ve bir dönemin sonu. Majesteleri, Yahudiler tarafından sevgiyle karşılandı. Avrupa'nın Yahudileri, Kraliçenin yıllarca yılmadan verdiği hizmete büyük bir minnet borçludur" ifadelerine yer verdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün