Auschwitz´in kapısında antisemit eylemde bulunan neo-Nazi tutuklandı

YouTube, Facebook, Twitter ve Gab olmak üzere birçok sosyal medya platformunda antisemit komplo teorileri üreten kişilerden oluşan Goyim Savunma Birliğinin (GDL) Başkanı Jon Minadeo Polonya´da tutuklandı.

Dünya
8 Eylül 2022 Perşembe

Jon Minadeo’nun Auschwitz-Birkenau Kampının kapısında Yahudilere karşı gösteri yapmaktan tutuklandığı açıklandı.

Minadeo, ölüm kampı önünde arkadaşı Robert Wilson ile çekildiği fotoğraflarını Gab’de yayınlamıştı. Minadeo ve Wilson ikilisi İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) CEO’su Jonathan Greenblatt'a ve Holokost’ta hayatını kaybeden 6 milyon Yahudi’ye karşı saygısız göndermelerde bulundukları yazılar ile fotoğraf çekildiler.

Minadeo liderliğindeki GDL’nin faaliyetleri Kaliforniya ve Polonya’daki Yahudi kuruluşlar tarafından endişe ile karşılanıyor.

Kaliforniya’daki B'Nai İsrail Yahudi Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Jamie Bloom, "Minadeo ile benzer düşüncelere sahip insanların antisemit eylemlerindeki artış bizi derinden endişelendiriyor" dedi.

Minadeo Gab’de yayınladığı videolarda, ‘‘Para cezasıyla serbest bırakıldım ve bilgisayarıma geçici olarak el konuldu. Hayat güzel! Beni Yahudilere karşı tutamazsınız!" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün