İsrail bayrağını tahrip eden İspanyol gruba müzik festivalinden ihraç

Macaristan´ın Uluslararası Müzik Festivali Sziget´te sahne alan İspanyol bir grup, etkinlikte İsrail bayrağını tahrip ettiği bir videoyu sosyal medyada yayınladıktan sonra festivalden ihraç edildi.

Dünya
16 Ağustos 2022 Salı

Sziget Müzik Festivali yaptığı açıklamada, İspanyol hip-hop grubu Tribade'in etkinliğin ruhuna aykırı eylemini kınadı.

Festival organizatörleri, "Tribade grubunun eylemleri, saygı değerlerimize aykırıdır ve bu nefret dolu gösteriyi derinden kınıyoruz. Grup gelecek yıllardaki festivallere de davet edilmeyecek" dedi.

Üç üyeden oluşan grup, pazar günü festivalde verdikleri konser sırasında İsrail bayrağına penis çizerek, ‘İsrail yok’ ve ‘Özgür Filistin’ ifadelerini yazarak Instagram hikayelerinde yayınladılar.

Festivale katılan ve İsrail bayrağı taşıyan bazı müzikseverler de festival sırasında saldırıya uğradıklarını açıkladı.

Festivale katılan İsrailli Inbal Mittelman Srugim haber sitesine verdiği demeçte, ‘‘Ben de festivalde antisemitizmle karşılaşan kişilerden biriyim. Bir konser sırasında İsrail bayrağını tutarken insanlar üstüme alkol döktüler ve bayrağı indirmem için bana bağırdılar’’ dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ‘çirkin’ olayı kınayarak, etkinlik organizatörlerinden açıklama beklediklerini belirttiler.

Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://twitter.com/EranSwissa/status/1559111391209988097?s=20&t=avBQ1rQkr8xr3kq2bxOHcw

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün