Üç İsrail üniversitesi ´en iyi üniversiteler´ sırlamasında yükselişte

Üç İsrail üniversitesi, pazartesi günü yayınlanan Şanghay Dünya Üniversiteleri Sıralaması tarafından 2022´nin en iyi 100 akademik kurumu listesinde yer aldı ve hepsi bir önceki yıla göre sıralamasını yükseltti.

Dünya
15 Ağustos 2022 Pazartesi

Sıralama çeşitli kriterler göz önüne alınarak yapılıyor. Buna göre, eğitimin ve fakültenin kalitesi, araştırmaların verimliliği, kişi başına performans değerlendiriliyor. 

Geçen yıla göre 13 sıra yükselen Kudüs İbrani Üniversitesi 77. sırada yer aldı. Üniversitenin matematik ve iletişim fakülteleri dünya çapında 17. olurken, hukukta ise 30. sırada yer aldı.

İbrani Üniversitesi Başkanı Prof. Asher Cohen sonuçların, “Akademik mükemmelliğin kanıtı” olduğunu dile getirdi.

Technion-İsrail Teknoloji Enstitüsü 9, Weizmann Bilim Enstitüsü 11 basamak yükselerek 83. sırada yer aldılar.

Technion Üniversitesi Rektörü Prof. Uri Sivan, ‘‘Bu sıralama Technion’un akademik mükemmelliğinin uluslararası düzeyde tanınmasıdır. Akademik kadromuzla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Sıralamada, ABD’den 4 üniversite ilk beşe yerleşti. Harvard ve Stanford birinci ve ikinci olurken, onları Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley izledi. İngiltere’den Cambridge Üniversitesi ise 5. oldu. 

Listede ilk 500'de Türkiye'den yalnızca İstanbul Üniversitesi yer alırken ilk 1000'de toplam 11 Türk üniversitesi bulunuyor. 

Listede, Türkiye'den ilk binde yer alan üniversiteler şu şekilde:

İstanbul Üniversitesi 401, Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi 601, Ankara Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi 801, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi 901. sırada yer aldı.  

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün