Kudüs´te otobüse silahlı terör saldırısı: 8 yaralı

Cumartesi günü Kudüs´te Ağlama Duvarı yakınlarında bir otobüse silahlı terör saldırısı düzenlendi, 8 kişi yaralandı.

Dünya
15 Ağustos 2022 Pazartesi

Olayın bir terör saldırısı olduğunu dile getiren İsrail yetkilileri aralarında ABD vatandaşlarının da bulunduğu yaralıların hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Tom Nides, "Bu saldırıda Amerikalıların yaralandığını doğrulamaktan derin üzüntü duyuyorum’’ dedi.

Hem Nides hem de ABD Filistin İşleri Ofisi pazar günü erken saatlerde yaptığı açıklamalarda, ‘terör saldırısı’ olarak tanımladıkları olayı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Saldırıda yaralılardan birinin 30'lu yaşlarda hamile bir kadın olduğu açıklandı. Bebeğin acil sezaryenle doğduğu, anne ve çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Saldırıya uğrayan otobüsün şoförü Daniel Kanievsky olayla ilgili, “Otobüs doluydu. Otobüs durağında durduktan sonra silah sesleri duydum. İnsanlar bağırmaya başladı ve bazıları yaralandı” dedi.

İsrail Polisi Sözcüsü Kan Eli Levy yaptığı açıklamada, Amir Sidawi adındaki teröristin pazar sabahı güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, saldırıyı cesur bir direniş eylemi olarak övdü ve olayı İsrail’in Filistinlilere karşı işledikleri günlük suçlara karşı doğal bir tepki olarak nitelendirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün