1998 Eurovision şampiyonu ´Diva´nın söz yazarı Svika Pick hayatını kaybetti

İsrail´de ´maestro´ olarak anılan, 1998´de Eurovision´u kazanan ´Diva´ şarkısının söz yazarı Svika Pick 72 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya
15 Ağustos 2022 Pazartesi

Pick, 1949’da ailesiyle beraber Polonya’dan İsrail’e göç etti ve beş yaşında klasik müzik eğitimi almaya başladı. Gençliğinde çeşitli gruplarda vokalistlik yapan ‘Maestro’, müzik kariyerine 1970’lerde İsrail yapımı ‘Hair’ müzikalinde başrol oynayarak hızlı bir başlangıç yaptı. Pick’in kariyerinde, ilk eşi Mirit Shem-Or ile beraber yaptıkları ‘Mary Lou’ da dahil olmak üzere onlarca şarkısı İsrail’de hit oldu. Pick’in kariyerinin doruk noktası ise, 1998 Eurovision Şarkı Yarışmasını kazanan ve şarkıcı Dana International tarafından seslendirilen ‘Diva’ şarkısının söz yazarlığını yapması oldu.

Dana International ise yaptığı bir açıklamada Pick’i, “İsrail’in kültürel ikonu ve İsrail popunun kralı” olarak tanımlamıştı.

Eurovision’un jüri üyeleri, Pick’in tüm zamanların en iyi söz yazarlarından biri olduğunu dile getirmişlerdi.

Pick’in ölümünün ardından başsağlığı dileyen İsrail Başbakanı Yair Lapid, “Svika Pick hayatını kaybetti ancak, geride bıraktığı şarkılar ve melodiler daha uzun seneler dinlenmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Pick’in dört çocuğundan biri olan Daniella Pick, dünyaca ünlü yönetmen Quentin Tarantino ile evli.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün