Amy Winehouse filminde başrol için Marisa Abela ismi geçiyor

Amy Winehouse rolü için kendisi gibi Yahudi bir oyuncu ile anlaşmak, 2024´te gösterime girmesi planlanan filmin yaratıcı ekibi için önem taşıyor.

Selin KANDİYOTİ Kültür
3 Ağustos 2022 Çarşamba

Amy Winehouse’ın alkol zehirlenmesinden 27 yaşında vefat etmesinin üzerinden on yılı aşkın süre geçti. İmzası niteliğindeki kalın, siyah, kanat şeklindeki eye-liner’ı ile akıllara kazınan İngiliz Yahudi şarkıcı, başka kimseye benzemeyen sesiyle eşi bulunmaz bir müzik miras bırakmıştı. Bu mirası canlı tutmak adına, Grammy Ödüllü şarkısıyla aynı isimi taşıyan ‘Back to Black’ adında biyografik film gösterime girmeye hazırlanıyor.

Filmin mimarı ise 2016’da ‘Amy’ belgeselinin Oscar kazanmasına sinirlenen babası Mitch Winehouse. Kızıyla ilişkisini tamamen yanlış resmeden belgeselin yapımcısı için Mitch Winehouse şu açıklamayı yapmıştı: “Her zaman kızımla gurur duyacağım. Fakat Amy Oscar kazanan olmadı. Sadece Asif Kapadia (yapımcı) kazandı. Herkesi kandırdı. Belgesel Oscar kazandı diye duruşumu değiştirmeyeceğim. Olumsuz, nefret dolu ve yanlış yönlendiren bir Amy portresi. Bunu düzelteceğiz.”

Yeni filmi yönetmesi için aynı zamanda Amy Winehouse’un dostu olan Sam Taylor Johnson ile anlaşıldı. Johnson daha önce de John Lennon’ın gençliğini ele alan bir film yönetmişti. Sam Johnson, filmde John Lennon’ı canlandıran İngiliz Yahudi aktör Aron Taylor Johnson ile evli.

Yönetmen ve ekibi amy Winehouse rolü için 25 yaşındaki Yahudi asıllı Marisa Abela’yı düşünüyor. Abela televizyonda ‘COBRA’ dizisiyle çıkış yapmıştı, şimdilerde ise BBC-HBO ortak yapımı ‘Industry’ yapımında rol alıyor, yakında çıkacak ‘Barbie’ filminde de bir rolü bulunuyor.

Variety dergisinin haberine göre Abela’nın Yahudi kimliği filmin arkasındaki yaratıcı ekip için çok önemli bunun sebebi otantiklik açısından Amy Wineouse’ın öz geçmişine tamamen sadık kalınma isteği.

Winehouse Londra’nın kuzeyinde Yahudi geleneklerine sadık bir evde büyüdü. Kendisi istemese de Yahudi okuluna gönderildi. Öte yandan kültürel olarak dinine yakın hissediyordu: “Yahudi olmak benim için ailece bir arada olmak demek, mum yakıp Beraha (Yahudi kutsama duası) söylemek değil.” Amy Winehouse’ın ‘Back to Black’ şarkısının yapımcısı Amerikalı Yahudi DJ Mark Ronson ile yakın bir ilişkisi vardı.

Aktris Marisa Abela’nın annesi Londra’nın ünlü ‘West End’ tiyatrolarında rol alıyor. Caroline Gruber Leopoldstatd adındaki Viyana’da 1899-1955 yıllar arasında yaşayan Yahudi ailenin hayatını ele alan müzikalde rol alıyor.

Marisa Abela’nın annesi Polonyalı Yahudi mültecilerden geliyor, babası ise Malta’dan Arap kökenli. Back to Black filminin 2024’te vizyona çıkması bekleniyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün