Bayern Münih ve Chelsea gençleri Holokost anma turnuvasına katıldı

Chelsea, Bayern Münih, Bologna ve diğer uluslararası futbol kulüplerinin 17 yaş altı takımları Nürnberg´deki Walther Bensemann Holokost Anma Turnuvasına katıldı.

Dünya
1 Ağustos 2022 Pazartesi

Chelsea, pazar günkü finalde Bologna'yı 3-1 mağlup etti ancak futbol turnuvanın en önemli parçası değildi. Futbolcular Holokost'tan kurtulanlarla tanışarak, atölye çalışmalarına ve gezilere katılarak hoşgörü, eşitlik ve uzlaşma konusunda yeni bakış açıları kazandılar ve antisemitizmin tehlikelerini öğrendiler.

Olimpiyatlarda atletizm dalında 2 dünya rekoru bulunan Holokost Kurtulanı Shaul Paul Ladany de futbolcularla bir araya gelerek hayatını anlattı.

Ladany Associated Press'e verdiği demeçte, “Anlattıklarım arkadaşların beyinlerine nüfuz edebildiyse, o zaman başarılı olduğuma inanıyorum” diyor.

Chelsea’li futbolcular aldıkları eğitim sonrası açıklamalarda bulundular.

Chelsea kanat oyuncusu Chinonso Chibueze, “Farklı hikayeler öğrenmekten zevk alıyorum. Örneğin, antisemitizm hakkında, İkinci Dünya Savaşı hakkında, Yahudilerin nasıl ayrımcılık ve soykırıma uğradıkları hakkında bilgi aldım. Bunun bir daha asla olmayacağına inanıyorum’’ dedi.

Sol bek Somto Boniface ise “Geçmişte olanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek, bu olayların tekrar yaşanmasını önlemek için çok faydalı oldu” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün