ABD, BM müfettişinin anti-İsrail söylemine öfkelendi

ABD elçileri, bu hafta başlarında verdiği bir röportajda BM insan hakları müfettişi Miloon Kothari´nin ifade ettiği antisemit ve İsrail karşıtı sözlerden dolayı "öfkeli" olduklarını belirttiler.

Dünya
29 Temmuz 2022 Cuma

İsrail'in işlediği iddia edilen suçları araştıran Kothari Mondoweiss web sitesine verdiği röportajda, sosyal medya platformlarının çok güçlü bir Yahudi lobisi tarafından kontrol edildiğini belirtti. Röportajda Kothari, İsrail'i bir apartheid devleti olarak gördüğünü ancak bu terimin tüm durumu karakterize etmek için ‘yeterli’ olmadığını ifade etti.

İsrail'in Cenevre'deki BM Büyükelçisi Meirav Eilon Shahar, Kothari'nin BM İnsan Hakları Soruşturma Komisyonu'ndaki görevinden alınması çağrısında bulundu.

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, “BM'de bu tür antisemitizm ve İsrail karşıtı duygulara yer olmamalı” dedi.

ABD antisemitizm gözlem ve mücadele özel delegesi Deborah E. Lipstadt ise, özellikle Soruşturma Komisyonu'nun atanmış bir üyesinden gelen bu açıklamaların “çok çirkin” olduğunu belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün