Hitler´in kişisel eşyaları satan müzayede evi eleştirileri görmezden geliyor

ABD Maryland´deki Alexander Historical Auctions müzayede evi, Avrupalı bir Yahudi grubunun eleştirileri üzerine Adolf Hitler´in kişisel eşyalarının satışını savundu.

Dünya
29 Temmuz 2022 Cuma

Müzayede evinin cuma günkü kataloğundaki en pahalı parçalardan biri, 3 bin dolar değerinde Hitler’e ait olan şeker tabağı ve Hitler'in karısı Eva Braun'ın İskoç teriyerine ait gamalı haç desenli köpek tasmasıydı. Brüksel merkezli Avrupa Yahudi Derneği, müzayede evine yolladığı bir mektupta satışı kınadı. 

Dernek Başkanı Haham Menachem mektupta, ‘‘Bu eşyalar Nazi ideolojisini benimseyenlere yardım ediyor” ifadelerini kullandı.

Ünlü Nazi savaş suçlusu Josef Mengele'nin kişisel günlüklerini içeren bir kitap da dahil olmak üzere, önceki satışlar için benzer eleştirilerle karşı karşıya kalan Alexander Historical Auctions'ın Başkanı Bill Panagopulos, Yahudi Telegraf Ajansına gönderdiği bir e-postada eleştiriyi ‘saçmalık’ olarak nitelendirdi.

Panagopulos, ‘‘Sattığımız şey, ne kadar önemsiz olursa olsun, suç kanıtıdır. Hitler ve Nazilerin yaşadığının ve on milyonlarca insana zulmedip öldürdüğünün somut, gerçek kanıtı. Bu materyalin sergilenmesini veya korunmasını yok etmek veya herhangi bir şekilde engellemek tarihe karşı bir suçtur. Satın alanlarda Herhangi bir tarihi materyali takdir edemeyecek kadar aptal olan neo-Naziler değil’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün