ABD eski deniz kuvvetleri askerinden sinagogda katliam planı

Eski bir ABD Denizcisi olan Matthew Balenger´in, neo-Nazi grubu Rapekrieg´in bir üyesi olarak Long Island Sinagogu´nda toplu bir cinayet planladığı iddia edildi.

Dünya
29 Temmuz 2022 Cuma

14 Temmuz tarihli mahkeme tutanağına göre savcılar, Balenger'in Long Island Sinagogu'na ateşli silahlar ve ev yapımı patlayıcılarla bir saldırı planladığı iddiasıyla toplum için tehlikeli olduğunu savundu.

Savcılara göre, katliam yapmayı düşünen denizci azınlıkları azaltmak ve beyaz çocukların doğumunu artırmak için birçok kadına tecavüz etmeyi de planladı.

Balenger'in ayrıca Yahudi kimliğine bürünerek sahte bir Twitter hesabı açtığı ve azınlıklara yönelik aşağılayıcı yorumlar yaparak kaos yaratmaya çalıştığı da iddia edildi. 

New York Post Balenger’in şu anda, ordudan atılmadan önce görev yaptığı Hawaii, Honolulu'da gözaltında tutulduğunu açıkladı.

Balenger suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Balenger'in avukatı Leighton Lee, araştırıldığını bilmesine rağmen kaçmaya veya saklanmaya çalışmadığı için Balenger'in kaçma riski olmadığını savundu. Lee ayrıca Balenger'in cezasının ev hapsine çevrilmesini istedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün