İsrail tarihinde ilk kez bir kadın, devlet başkanı ofisine askeri sekreter olarak atandı

Yarbay Naama Rosen pazar günü İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog´un askeri sekreteri olarak atandı. Rosen bu pozisyona atanan ilk kadın oldu.

Dünya
1 Ağustos 2022 Pazartesi

Devlet Başkanı Herzog atamayı yaparken yaptığı konuşmada, "Naama Rosen, tarih yazdı ve bu konuma kadar kendi yetenekleri, başarıları ve genel olarak İsrail Savunma Kuvvetleri'nde (IDF) ve özel olarak istihbarat biriminde çeşitli rollerde edindiği statü sayesinde geldi. Rosen seni Başkanlık Ofisi ailesine davet etmekten çok mutluyum’’ dedi.

Rosen ise yaptığı konuşmada, "İsrail toplumunu birleştirmeyi kendine amaç edinmiş, ülkenin ve Yahudi halkının geleceği için yorulmadan çalışan başkanımıza hizmet etmek ve onunla birlikte çalışmak benim için büyük bir ayrıcalık" ifadelerine yer verdi.

40 yaşındaki Rosen, 22 yıldır IDF'de hizmet veriyor ve uzun süredir Askeri İstihbarat Müdürlüğü'nde kıdemli olarak çalışıyor. Rosen ayrıca son iki yıldır IDF Merkez Komutanlığı'nda istihbarat şefi olarak görev yapıyordu ve Rosen o pozisyon için de İsrail tarihinde bir ilkti.

IDF Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, geçen yıl yaptığı açıklamada, önümüzdeki beş yıl içinde İsrail’in IDF'deki kıdemli kadın subay sayısını yüzde 50 artırmayı planladığını duyurmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün