İsrail´den uluslararası iklim değişikliği hesaplama merkezi

İsrail hükümeti pazar günü küresel ısınmanın Ortadoğu´ya etkisini detaylı bir şekilde tahmin etmeyi mümkün kılacak uluslararası iklim hesaplama merkezinin kurulması onayladı.

Dünya
18 Temmuz 2022 Pazartesi

İsrail’de hükümet, İsrail'in dünya ortalamasından daha hızlı ısınan ve kısmen sınırlı doğal su kaynakları ve çöl şeridine yakınlığı nedeniyle iklim değişikliğine karşı çok hassas bir bölgede olduğunu belirtti.

Hükümet, iklim değişikliğinin, tarım, enerji, ulaşım sektörlerine, su ve drenaj havzalarına, biyolojik sistemler ve ekosistemlere, yerleşik çevre ve hatta ulusal dayanıklılık ve güvenlik için geniş kapsamlı etkileri olduğunu açıkladı. İsrail, iklim krizi ve onun geniş kapsamlı sonuçlarıyla başa çıkmak için doğru verilere duyulan ihtiyaç nedeniyle, önümüzdeki beş yıl içinde iklim hesaplama merkezinin kurulması için 5,8 milyon dolar ayırmaya karar verdi.

Uluslararası İklim Merkezi, çevre koruma, tarım, enerji, bilim, teknoloji ve su bakanlıklarının baş bilim insanlarından oluşan bir yönlendirme komitesi yönetiminde Ulaştırma Bakanlığı Meteoroloji Servisi tarafından işletilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün