İsrail´in bağımsızlık savaşı Netflix´te: Image of Victory

Image of Victory, 1948 İsrail-Arap Savaşında Mısır´ın 100´den fazla savaş esiri alarak Kibbutz Nitzanim´in kontrolünü kısa süreliğine ele geçirmesini anlatıyor.

Dünya
18 Temmuz 2022 Pazartesi

Ünlü Yahudi asıllı yönetmen Aviv Nesher tarafından çekilen film, İsrail’in şimdiye kadarki en pahalı prodüksiyonu oldu. Gerçek olaylardan esinlenen Image of Victory, hem İsrail hem de Mısır’ın perspektifinden anlatılıyor.

Film, İsrail perspektifinde, Filistin topraklarına yerleşen Yahudileri ve onları korumakla görevlendirilmiş İsrail Savunma Kuvvetlerini anlatırken, Mısır perspektifinde ise, dönemin Mısır kralı tarafından Kibbutz (İsrail’de ortaklaşa kullanılan yerleşim birimi) Nitzanim’i ele geçirmekle görevlendirilen ordu hakkında belgesel yapması istenen gazeteci Hassanin’in gözünden anlatılıyor.

Hassanin karakteri filmde, Mısır ordusunun savaş sırasında insancıl ve samimi anlarını yakalamaya çabalıyor ancak sadece Mısır’ın fethi ve İsrail’in yenilgisinin kahramanca görüntülerini isteyen kral ve bölge komutanı tarafından reddediliyor.

*Film şu an için Türkiye Netflix'inde yer almıyor.

Image of Victory fragmanı:

https://www.youtube.com/watch?v=YQtlGWtFpc0

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün