UNESCO, BM: Sosyal medya platformları, çevrimiçi nefrette kritik rol oynuyor

UNESCO ve BM tarafından yayınlanan türünün ilk örneği bir rapora göre, çevrimiçi Holokost inkarını azaltmak için sosyal medya platformları adına etkili bir eylem gerekiyor.

Dünya
15 Temmuz 2022 Cuma

‘Tarih Saldırı Altında: Sosyal Medyada Soykırım İnkârı ve Çarpıtma’ başlıklı çalışmada, özellikle Facebook, Instagram, Telegram, Twitter ve TikTok platformları araştırılıyor. 

Rapor için, Haziran ve Temmuz 2021'de 5 büyük platformdan Holokost ile ilgili yaklaşık 4 bin içerik toplandı. İçerik daha sonra Oxford Üniversitesi İnternet Enstitüsü uzmanları tarafından İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dillerinde analiz edildi.

Uzmanların geniş kapsamlı incelemesine göre, Telegram'da paylaşılan Holokost ile ilgili içeriklerin yaklaşık yarısı, tarihi inkâr ediyor veya çarpıtıyor.

Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Başkanı Ronald S. Lauder, “Holokost inkarcıları daha komplike hale geldikçe, bu kötülükle savaşmak için çalışanlar da öyle olmalı. BM ve UNESCO'nun Holokost eğitimi ve antisemitizmle mücadele konusundaki uluslararası çabalarına devam etmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

WJC, Facebook ve TikTok ile ortaklıklar kurdu. Her iki platform da Holokost ile ilgili anahtar kelimeleri arayan kullanıcıların AboutHolocaust.org'u ziyaret etmesini sağlayarak daha fazla bilgi edinmeye teşvik etmeye başladı.

Şu anda 19 dilde hizmet veren sitenin günlük yaklaşık 15 bin kullanıcısı bulunuyor. Toplam kullanıcı sayısı 1 milyondan fazla.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün