New York Yahudi Mirası Müzesi, Holokost sergisi açtı

New York Yahudi Mirası Müzesi, hikayeler, fotoğraflar ve filmler aracılığıyla Holokost sırasında yaşanılanları gözler önüne serecek ´Holokost: Nefret Ne Yapabilir´ başlıklı bir sergi açtı.

Dünya
5 Temmuz 2022 Salı

Cuma günü açılan ve küratörlüğünü aralarında saygın akademisyenlerin, profesörlerin ve tarihçilerin yaptığı 1.115 metrekarelik sergide 750'den fazla eser sergileniyor.

Sergi, Holokost öncesi, sırası ve sonrasında Yahudi yaşamıyla ilgili hikayeleri ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda İsrail'in kuruluşunu ve Ukrayna Yahudilerinin tarihini gözler önüne seriyor.

Müze başkanı ve CEO'su Jack Kliger, “Yeni sergimizin başlığı ‘Nefret Ne Yapabilir’, kurumumuzun varlık nedenini anlatıyor. Sergideki her oda ve her nesne, Yahudilerin kim olduğu, Yahudi topluluklarını neyin ayakta tuttuğu gösteriyor’’ ifadelerini kullandı.

Sergi, ücretsiz Bloomberg Connects uygulaması aracılığıyla akıllı cihazlara indirilebiliyor. Ayrıca serginin sesli tur rehberi, Altın Küre ve Emmy ödüllü aktris Julianna Margulies ve Tony (Broadway Tiyatrosu mükemmellik ödülü) adayı yönetmen Eleanor Reissa'nın anlatımlarını içeriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün