İsrail, Türkiye´deki ticaret ataşeliğini yeniden açacak

İsrail ve Türkiye on yıldan uzun süredir gergin olan diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya çalışırken, İsrail Türkiye´deki ekonomi ve ticaret ataşeliğini yeniden açacağını açıkladı.

Dünya
5 Temmuz 2022 Salı

İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai salı günü yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'ta İsrail'in İstanbul'daki ticaret ataşeliğinin faaliyetlerine yeniden başlayacağını duyurdu.

Orna Barbivai, “Ticaret ataşeliğinin yeniden açılması, İsrail’in Türkiye ile ekonomik ilişkilerini güçlendirme taahhüdünü gösteriyor. On yıldan uzun süre sonra, iki ülke arasında ortak bir ekonomik konferans düzenlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bakanlık, söz konusu adımın şu anda Türkiye’ye ihracat yapan 1.500’den fazla İsrailli şirkete destek olacağını açıkladı.

İsrail Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret İdaresi, Türkiye ekonomisinin gelişmiş sanayi ile geleneksel tarım yöntemlerine dayalı tarımı birleştirdiğini kaydetti. İdare, Türkiye’nin dünyanın en büyük 19. ekonomisi olduğunu ve birçok önemli şirketin faaliyetleri için platform görevi gördüğünü belirtti.

Yıllarca süren anlaşmazlığa rağmen İsrail ve Türkiye arasındaki ticaret devam ediyor. İki ülke arasındaki ticaret 2021’de yüzde 30 artarak 7,7 milyar dolara ulaştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün